A la Residència Assís ens agrada mantenir-nos actius. Les nostres activitats tenen com a objectiu mantenir i millorar les capacitats dels residents, el seu creixement personal i l’autonomia. I també divertir-nos, és clar!

El nostre equip proposa i consensua diferents activitats d’acord als diferents perfils dels residents, tractant sempre de despertar el seu interès i la participació.

Les activitats tenen objectius i dinàmiques diferents, segons quina aspecte de la vida dels residents es vulgui estimular.

Amb finalitat terapèutica s’hi programen activitats destinades a potenciar les capacitats cognitives i motrius, com ara els tallers de memòria o l’estimulació cognitiva a través dels tallers d’actualitat i conversa. La psicomotricitat es treballa amb passejades o sessions de ioga suau. Les habilitats expressives es treballen amb tallers de teatre, cant coral o sessions de musicoteràpia.

D’altres activitats persegueixen un objectiu purament lúdic. És a dir, les fem perquè són divertides! Ens referim a les festes tradicional de cada estació, però també dies de platja, excursions i sortides culturals. Cal destacar la nostra participació a les Resiolimpiades que organitza l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallés on ens nostres avis competeixen en forces i habilitats amb els usuaris d’altres residències del municipi.

Celebracions Religioses com són el Nadal i la Setmana Santa, també els Sants dels Residents i el del nostre Patró St. Francesc d’Assís, són dies en que es viuen amb especial dedicació.

L’entorn privilegiat de la Residència fa que puguem gaudir del nostre jardí quan arriba el bon temps on es programen activitats durant tota la primavera i l’estiu. (St. Jordi, St. Joan, etc.).

Ens agrada que els residents es sentin escoltats i lliures de decidir sobre les activitats que es desenvolupen en la residència. És per això que celebrem periòdicament assemblees, amb els representants dels residents, on hi poden dir la seva sobre les diferents propostes i d’altres aspectes de la vida quotidiana a la residència.